Toetsen en onderdelenSimkaarten en geheugenkaarten plaatsenUw tablet opladenUw tablet inschakelen en instellenUw tablet vergrendelen of ontgrendelenHet aanraakscherm gebruiken
Basisprincipes

Levensduur van de accu

U kunt op verschillende manieren energie besparen op uw tablet.

De levensduur van de accu verlengen

U bespaart als volgt energie:

1. Laad de accu altijd volledig op.
  2. Schakel onnodige geluiden uit, zoals aanraakgeluiden. Tik op Instellingen > Geluid > Geavanceerd en selecteer onder Andere geluiden welke geluiden u ingeschakeld wilt laten.
  3. Gebruik een bedrade hoofdtelefoon in plaats van de luidspreker.
  4. Stel het scherm zo in dat het na een korte tijd wordt uitgeschakeld. Tik op Instellingen > Weergave > Geavanceerd > Slaapstand en selecteer de tijdsduur.
  5. Tik op Instellingen > Weergave > Helderheidsniveau. Als u de helderheid wilt aanpassen, versleept u de schuifregelaar voor het helderheidsniveau. Zorg ervoor dat Aanpasbare helderheid is uitgeschakeld.
  6. Voorkom dat apps op de achtergrond worden uitgevoerd.
  7. Maak selectief gebruik van locatieservices: schakel locatieservices uit wanneer u ze niet nodig hebt. Tik op Instellingen > Locatie en schakel Locatie uit.
  8. Maak selectief gebruik van netwerkverbindingen: Schakel Bluetooth alleen in wanneer dat nodig is. Gebruik een wifiverbinding in plaats van een mobiele internetverbinding om verbinding te maken met internet. Stop het scannen van uw tablet naar beschikbare draadloze netwerken. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Wifi en schakel Wifi uit.