Hjälpcenter

Reparation eller byte

Vi är medvetna om att det kan vara besvärligt att skicka in din produkt för att få den reparerad eller utbytt. För att du ska känna dig tryggare har vi ställt samman svaren på några vanliga frågor.

De flesta lösningar kan hittas i vårt hjälpcenter, men om du behöver få din produkt reparerad gör vi vårt bästa för att du ska ha den tillbaka inom några dagar.

Skicka produkt för reparation

Var är reparationstjänsten online tillgänglig?

Vår reparationstjänst online finns inom EU samt i USA, Indien och Ryssland.

Vilka produkter stöds?

Alla Nokia-smartphones och vissa andra (smarta) mobiltelefoner repareras genom denna tjänst.

Kostar det något att skicka min produkt för reparation?

Nej, du betalar inga fraktkostnader för att skicka in din telefon för reparation.

Hur lång tid tar det för min produkt att bli reparerad?

Även om reparationstiderna varierar mellan olika länder har vi som mål att returnera reparerade produkter inom en vecka efter mottagandet.

Garantin har gått ut för min telefon – kan jag fortfarande skicka in den för reparation?

Ja, om din telefon inte längre täcks av vår begränsade tillverkargaranti så ger vi dig ett prisförslag under bokningsprocessen (för Indien och Ryssland kan prisförslag endast ges när telefonen har tagits emot och analyserats).

Hur betalar jag för en reparation utanför garantin?

Betalning sker för närvarande med kreditkort och görs under bokningen, vilket gör reparationskostnaden tydlig och undviker tråkiga överraskningar.

Vad händer om det inte går att reparera min produkt?

Om produktens garanti fortfarande gäller ersätter vi den med samma eller en likvärdig produkt. Om garantin har gått ut returnerar vi produkten till dig och återbetalar eventuella betalningar för reparationskostnader.

Hur kan jag följa reparationens status?

Du kan följa reparationens status genom reparationsverktyget online (som du når med din dator eller mobiltelefon) med hjälp av ditt beställningsnummer och din e-postadress.

Var repareras min produkt?

Reparationer utförs av våra auktoriserade reparationscentraler, som är spridda över de olika regionerna för att ge bästa möjliga service.

Kan ett fel på min telefon repareras utan att skärmen behöver tas bort?

Förutom vid programvarufel måste skärmen tas bort för att det ska gå att utföra en reparation. Det kräver att alla trasiga eller skadade skärmar byts ut för att det ska gå att montera produkten igen. I sådana fall får du ett prisförslag för skärmbytet innan reparationen utförs.

Hur förbereder jag bäst min produkt inför leveransen till reparationscentralen?

När du bokar in din produkt får du en e-postbekräftelse med instruktioner om hur du förbereder din produkt för en trygg transport. Det är viktigt att följa dessa instruktioner noga och skriva ut och fästa den bifogade AWB:n (flygfraktsedeln) på paketet.

Vem kan jag kontakta för att få hjälp med att följa upp min produkt som har skickats för reparation?

Du kan följa status för din reparation från reparationsverktyget online. Har du fler frågor kan du kontakta supporten .

Kontakta supporten

Instruktionsvideor