Shopping bag with items Shopping bag loading Facebook Google Warning Chevron right Arrow upward HMD Global Checkmark Location New release /Mail Offer Privacy tip External link Facebook Instagram YouTube Twitter Error Hexagon Camera Display 6.3 inches 6.3 Battery Design Play Arrow right

Nokia 7.2

Bilo da ih gledate ili snimate, izvucite što više iz svojih videozapisa.

Boja
Mogućnosti
6 GB Radna memorija , 128 GB Unutarnja pohrana , Dvije SIM kartice

Nokia 7.2

Oslobodite svoju kreativnost uređajem Nokia 7.2. Snimite odlične fotografije, gledajte videozapise u HDR formatu i uživajte u bateriji koja može izdržati do dva dana¹. Osim toga, uređaj pokreće Android 9 Pie operativni sustav koji omogućuje besprijekoran rad, a uređaj korištenjem postaje sve bolji i bolji.

Cjelovite tehničke značajke

Kamere

Trostruka kamera s glavnom kamerom od 48 MP i ZEISS optikom.

Zaslon

Visokorazlučivi Full HD+ zaslon veličine 6,3” sa značajkom PureDisplay. HDR konverzija u stvarnom vremenu.

Baterija

Energetski učinkoviti procesor Qualcomm® Snapdragon™ 660 sa značajkom Prilagodljive baterije koja je potpomognuta umjetnom inteligencijom.

Dizajn

Višeslojni premaz za glatku metalnu završnu obradu. Stražnje satinirano staklo koje raspršuje svjetlo.

Idite i stvarajte

Pogledajte sada

Trostruka kamera od 48 MP s optikom ZEISS

Oslobodite svoju kreativnost uporabom kamere s tri senzora i besprijekornom ZEISS optikom.

Visokosjetljivim glavnim senzorom od 48 MP snimaju se najmanji detalji, a senzorom se dubine od 5 MP omogućava snimanje realnih portreta korištenjem lećama ZEISS. Osim toga, senzor od 8 MP s iznimno širokokutnom lećom od 118° omogućava prikazivanje cjelovite scene.

48 MP sensor

Maleni detalji. Velika slika.

Snimajte očaravajuće i detaljne slike uporabom ZEISS optike i senzora od 48 MP veličine ½” koji je opremljen Quad Pixel tehnologijom.

Slike i pri slabijem osvjetljenju

Nijedan detalj nije zanemaren

U noćnom načinu kombinira se napredno spajanje kadrova i ekspozicija s iznimno osjetljivim senzorom i precizno izrađenom optikom.

Rezultat? Očaravajuće slike s realnim detaljima, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja.

Iznimno široki kut

Uživajte u jedinstvenom dojmu

Snimite cijelu scenu neovisno o njezinoj veličini uporabom širokokutnog objektiva od 118° s optikom ZEISS Optics.

Kamera jednako dobro snima brze snimke kao i očaravajuće pejzaže.

Videozapis

Oživite uspomene

Snimajte predivne videozapise u formatu 4K ultra HD s prostornim zvukom.

Primjenom poboljšane značajke Dual-Sight – kojom se uključuju prednja i stražnja kamera – možete podijeliti obje snimke u isto vrijeme.

Zaslon

HDR video Uvijek.

Uživajte u iznimno oštrom gledanju zahvaljujući PureDisplay tehnologiji dostupnoj samo na Nokia pametnim telefonima. Radi čistoće prikaza svi videozapisi koje gledate transformiraju se u stvarnom vremenu u visokodinamički raspon (HDR). Osim toga, možete se opustiti i uživati u gledanju videozapisa na svjetlom zaslonu HD+ veličine 6,3”.

Gledajte sadržaj u milijardu boja

U potpunosti uživajte u svojim videozapisima zahvaljujući Pixelworks procesoru. Njegova uporaba poboljšava boje i kvalitetu svih vaših videosadržaja do razine HDR jer se umjesto 17 milijuna nijansi boje na njemu prikazuje do milijardu nijansi.

Čitljiv zaslon – čak i vani

Ne možete gledati u svoj zaslon na sunčevoj svjetlosti? To nije problem za uređaj Nokia 7.2. Visoka razina svjetline i lokalnog kontrasta omogućuje očaravajući prikaz na zaslonu bilo gdje da se nalazite i u bilo kojem trenutku.

Dizajn

Sve se zasniva na estetici

Uređaj Nokia 7.2, čiji je dizajn nadahnut finskim dizajnom, predstavlja spoj precizne izrade i kvalitetnih materijala u savršenoj ravnoteži. Istinski bezvremenski dizajn koji nije samo lijep, već i trajan.

Okvir

Dvostruko lakši. Dvostruka otpornost.

Uređaj Nokia 7.2 izrađuje se od visokotehnološkog polimernog kompozita koji je dvostruko snažniji od običnog polikarbonata, ali čija je težina upola manja od težine aluminija. Budući da je metalno kućište u cijelosti obloženo, uređaj ima manju težinu, tanji je i otporniji pa se stoga može nositi sa svakodnevnim nevoljama.

Prednje i stražnje Corning® Gorilla® staklo

Snažno staklo. Besprijekorna završna obrada.

Uređaj Nokia 7.2 s blago zakrivljenim 2.5D Corning® Gorilla® staklom na objema stranama ima tanje i otpornije kućište koje se ugodno i lagano drži u rukama.

Metalik završna obrada

Izgleda elegantno kao što leži u ruci

Zbog višeslojnog premaza uređaj Nokia 7.2 ima uglađenu metalnu završnu obradu u nekoliko prirodnih nordijskih boja — odaberite između boje ugljena, cijan zelene ili boje leda.

Staklo kojim se raspršuje svjetlo

Dizajn koji oklijeva zubu vremena

Stražnji stakleni dio sa stiliziranom pozadinom odaje počast finskoj izradi stakla i upotpunjuje bezvremenski dizajn koji očarava.

Winner

Dobitnik nagrade iF DESIGN za 2020. godinu

Uređaj Nokia 7.2. nedavno je proglašen dobitnikom svjetski renomirane nagrade iF DESIGN AWARD za dizajn koju mu je dodijelilo društvo iF International Forum Design GmbH iz Hannovera.

Pogledajte profil iF DESIGN

Honoree

Dobitnik nagrade: Nagrade za inovacije CES 2020

Nagrađen u kategoriji "Mobilni uređaji i pribor" zbog svojih inovativnih značajki, estetskog dizajna i inženjerskih kvaliteta.

Pogledajte profil CES-a

Android 10

Inačica 10 operativnoga sustava Android™ dostupna je za preuzimanje

Pojednostavljene postavke privatnosti, brže pisanje odgovora i sveukupna poboljšanja čine upotrebu telefona prirodnijom. Inačica 10 operativnoga sustava Android donosi brojne nove značajke kojima vam se omogućava da iskoristite u potpunosti potencijal svojeg pametnog telefona Nokia.

  • Tamna tema
  • Pametno odgovaranje

Studija Counterpointa

1. mjesto na ljestvici povjerenja za drugu godinu*

„Tvrtka Nokia vodi na ljestvici povjerenja na temelju softvera, sigurnosnih ažuriranja i kvalitete izrade“

Pružanjem mjesečnih sigurnosnih ažuriranja tijekom tri godine i nadogradnjama softvera Android™ tijekom dvije godine pametni telefoni Nokia ponovo su zasjeli na vrh ljestvice povjerenja udruženja Counterpoint Research za 2020. godinu. A zbog testiranja uređaja kojim se premašuje industrijski prosjek, kvaliteta izrade naših uređaja značajno je bolja od pametnih telefona drugih trgovačkih marki. Pogledajte našu studiju kako biste saznali više.

logo-Counterpoint-black-180px

Pročitajte studiju

Google Assistant

Malena pomoć gdje god idete

Uz pomoć gumba za uslugu Google Assistant dovedite u red svoj iznimno ubrzani život2. Postavljajte pitanja, pogledajte raspored ili čak prigušite svjetla. Vaš se asistent usavršava i postaje bolji što ga više upotrebljavate kako biste što više uživali u životu, a manje se koristili svojim telefonom.

Ambijentalni način

Obavite više uz hands-free

Uporabom ambijentalnoga načina stavke Google Assistant možete provjeriti vrijeme, pregledati svoj popis obaveza, upravljati glazbenim i pametnim kućanskim uređajima, čak i da pritom ne rukujete telefonom. Osim toga, pretvorite svoj telefon u digitalni okvir za fotografije dok se uređaj puni.

Google One

Dobijte više od Googlea uz Google One

Iskoristite besplatni tromjesečni paket od 100 GB na usluzi Google One (16,00 HRK/mjesečno) kad kupite uređaj Nokia 7.23. Kao korisnik usluge Google One imate 100 GB prostora za pohranu u oblaku za stavke Google Drive, Gmail i Google Photos, automatsko sigurnosno kopiranje telefona i pristup Googleovim stručnjacima — sve u jednom obiteljskom paketu koji se može dijeliti.

Saznajte više o usluzi Google One

Ne propustite. Registrirajte se i prvi primite vijesti i ponude za Nokia telefone.

Google, Android i ostale robne marke u vlasništvu su društva Google LLC. aptX zaštitni je znak poduzeća Qualcomm Technologies International, Ltd., koji je registriran u Sjedinjenim Američkim Državama i drugim državama. Qualcomm je zaštitni znak poduzeća Qualcomm Incorporated koji su registrirani u Sjedinjenim Američkim Državama i drugim državama. USB Type-C™ i USB-C™ zaštitni su znaci USB Implementers Foruma. Ponude se mogu razlikovati. Provjerite lokalnu raspoloživost. Sve specifikacije, značajke i ostali podaci o proizvodu mogu se promijeniti bez prethodne obavijesti. Sve slike su u ilustrativne svrhe.

1.Dvodnevno testiranje baterije u svakodnevnim uvjetima korištenja obavilo je poduzeće HMD Global. Testiranje je uključivalo aktivno korištenje uređaja s novom baterijom pet sati dnevno. Korištenje je uključivalo npr. igranje, prenošenje videozapisa, pozivanje, slanje kratkih tekstualnih poruka, pregledavanje interneta i uporabu aplikacija (poput društvenih mreža, vijesti, navigacije i glazbe). Testiranje je obavljeno korištenjem uređaja s normalnim postavkama u svijetlom unutarnjem okruženju. Uređaj je bio u stanju mirovanja tijekom noći. Trajanje baterije značajno ovisi o postavkama, korištenju i drugim čimbenicima.

2Usluga Google Assistant dostupna je na odabranim tržištima i jezicima. Gdje usluga Google Assistant nije dostupna, zamjenjuje se uslugom Google Search. Provjerite dostupnost na https://support.google.com/assistant.

3Uvjeti se primjenjuju.

4Prethodno instalirani softver sustava i aplikacije upotrebljavaju značajni dio memorije.

5. Baterija ima ograničeni broj ciklusa punjenja i njezin se kapacitet smanjuje tijekom vremena. Baterija će se možda trebati zamijeniti.