‌‌
Stik s podporo

Stik s podporo

Klepet z nami

Preden začnete klepet z našo podporo strankam, prosimo, pustite vaše kontaktne podatke.

Pošljite nam e-pošto

Povejte nam o vaši težavi in se vam bomo oglasili po elektronski pošti. Svetovanje po elektronski pošti je na voljo v angleškem jeziku.
Priročniki za uporabo
Pogosta vprašanja

Najpogosteje ogledani članki in teme

Zakaj moj telefon občasno ustavi polnjenje, preden doseže 100 %?

Omogočena je zaščita polnjenja pri nizkih ali visokih temperaturah, da se zagotovi optimalno in varno delovanje akumulatorja. Za nadaljevanje polnjenja z običajno hitrostjo premaknite telefon v okolje s sobno temperaturo.

>

Moj telefon se ne polni. Kaj naj naredim?

Najprej preverite, ali težavo povzroča vir napajanja ali električna vtičnica, ki jo uporabljate – to lahko hitro preverite tako, da telefon priključite v drugo vtičnico in preverite, ali se telefon polni. Če težave ne povzroča vtičnica, si pobližje oglejte napajalni kabel ali vhod za polnjenje na telefonu in preverite, ali je vse v redu. Nato poskusite popolnoma izklopiti telefon in ga priključite na vtičnico – pri tem upoštevajte, da lahko ob popolnoma prazni bateriji do začetka polnjenja preteče 2 do 3 minute.

>

Kako naj tovarniško ponastavim svoj pametni telefon in ga popolnoma povrnem na originalne tovarniške nastavitve?

Opomba: s tovarniško ponastavitvijo boste popolnoma izbrisali vse podatke, nastavitve in vsebino pametnega telefona ter ga boste povrnili na originalne tovarniške nastavitve. Močno priporočamo, da pred tovarniško ponastavitvijo varnostno kopirate svojo napravo. Obiščite to mesto za več informacij o varnostnem kopiranju pametnega telefona na daljavo.

Da ponastavite pametni telefon in izbrišete vse podatke v njem, najprej zagotovite, da je telefon priključen na vir napajanja. Priporočamo tudi, da je baterija telefona napolnjena vsaj 50 %, ko opravljate tovarniško ponastavitev.

Hkrati pritisnite tipko za zvišanje glasnosti in tipko za vklop/izklop za približno 30 sekund ali dokler se ne odpre korenski meni. V korenskem meniju izberite dejanje, ki ga želite opraviti; v tem primeru je to »Wipe data/factory reset« (Brisanje podatkov/tovarniška ponastavitev).

Tovarniško ponastavitev lahko opravite tudi tako, da se dotaknete Nastavitve > Varnostno kopiranje in ponastavitev > Ponastavitev na tovarniške nastavitve > Ponastavi telefon > Izbriši vse.

>
Storitve in popravila

Storitev in popravilo

Spletne storitve za popravila telefonov Nokia

Imate težave s telefonom? Naša spletna storitev vam omogoča preprosto izvedbo rezervacije za popravilo vašega pametnega telefona Nokia.

Spletna storitev za popravila
Garancija in zavarovanje

Garancija

Preveri garancijo

Za preverjanje veljavnosti garancije vnesite kodo IMEI svoje naprave.

Kje najdem kodo IMEI?

Android phones Kodo IMEI v svojem telefonu najdete v meniju Nastavitve > O telefonu > Status > Podatki o IMEI. Če ima vaš telefon dve kodi IMEI, navedite IMEI1. Classic phones Za prikaz kode IMEI v svojem telefonu na glavnem zaslonu s številčnico vnesite *#06#.

Izberite svojo lokacijo
Preveri garancijo