Nokia 8 Sirocco

‌‌
Nokia 8 Sirocco

Förgyll vardagen med en telefon utöver det vanliga

Se video
android_one-white.svg
icon-play-circle-60.svg

Verkligt hantverk

I kalla Norden har vi lärt oss att tillverka saker som verkligen håller måttet. Och i verkliga livet, där saker och ting inte är som på film, är det viktigaste med din smartphone att du kan lita på den.

Android™ 9 Pie⁴

Spara tid och batteri med Android 9 Pie

Android 9 Pie släpper lös kraften i artificiell intelligens för att ge dig mer från din Nokia 8 Sirocco. Det anpassar sig till dig och hur du använder din telefon, lär sig vad du föredrar och blir allt bättre med tiden så att saker flyter bättre under längre tid.

Läs mer om Android 9 Pie

Adaptivt batteri

Intuitivt gränssnitt baserat på gester

Nokia8Sirocco_03_design-phone-optimised.png

Design

Skräddarsydd för alla väder

Nokia 8 Sirocco är tillverkad i ett helt stycke rostfritt stål, omsorgsfullt maskinbearbetats till en solid, men samtidigt unik smal och kompakt form. Resultatet är en elegant skräddarsydd mobil som tål hårda tag.

Elegant, heltäckande, välvt 3D Corning® Gorilla® Glass 5 som går runt alla sidor och skyddar telefonen även om den skulle råka krocka med verkligheten.

Optik

Förvandla resterna till kokboksmaterial

Den bakre kameran på 12 Megapixel, med ZEISS-optik, vidvinkel och 2x optisk zoom, kan skapa kristallklara minnen av suddiga ögonblick, eller få gårdagens rester att se ut som kvällens gourmétmåltid.

Som ett riktigt proffs

Med det nya Pro Camera-läget har du fullständig kontroll över över varje bild du tar genom separat och manuell justering av vitbalans, fokus, ISO, slutartid och exponeringskompensation. Du kan enkelt göra komplexa justeringar och se resultatet i realtid.

nokia_130-icon_camera.svg

Kamera

12 MP-kamera med ZEISS-optik och optisk zoom

nokia_6_2-icon-display.svg

Skärm

Elegant välvd 5,5-tums 2K-display

ANDROID ICON.svg

Programvara

Det bästa av Android, senaste innovationen från Google

Ljud

Låter det högt? Det låter bra

Nokia8Sirocco_ROW_sound_phones.png

De tre integrerade mikrofonerna ger högt dynamiskt intervall med 24-bitars ljud så att du kan spela in ljud med en volym på upp till 132 dB. Det betyder kristallklart och distorsionsfritt ljud även vid den mest öronbedövande konsert.

Nokia8Sirocco_ROW_sound_phones.png
Nokia8Sirocco_ROW__power-phone-1-PIE.png

Ström

Förberedd för framtiden

Nokia 8 Sirocco har reserver för smidig funktion med 6 GB RAM- och 128 GB1 internminne, så att du är redo för vad som än händer i framtiden. Den kan också laddas trådlöst och kan laddas upp till 50 % på 30 minuter så att du aldrig behöver känna dig uttråkad under morgonpendlingen. Och det verkliga livet är inte alltid soligt, så vi har också gjort Nokia 8 Sirocco IP67 vattentät.

Extremt snabb

Vi har inte sparat på krutet för att se till att Nokia 8 Sirocco är vår snabbaste Android™ smartphone hittills. Faktum är att den är en de snabbaste smarta mobilerna av alla på Qualcomm® Snapdragon™ 835-plattformen. Det kallar vi riktigt snabbt.

Nokia8Sirocco_08_android_phone-optimised.png

Programvara

Det bästa av Android

Android One tar en Google-designad mjukvaruupplevelse till Nokia 8 Sirocco. Få allt du vill ha och ingenting du inte vill ha med ett strömlinjeformat, lättanvänt gränssnitt och en utvald uppsättning av förinstallerade appar och gratis, obegränsad högkvalitativ fotolagring med Google Foto3. Regelbundna säkerhetsuppdateringar och två års OS-uppgraderingar innebär att Nokia 8 Sirocco med Android One är säker och har de senaste Google-innovationerna som att vara optimerade för Google Assistant.

Fullständiga specifikationer

Design

 • Storlek 140,93 x 72,97 x 7,5 mm

 • Färg Svart

Nätverk och anslutning

 • Nätverkshastighet LTE-kat. 12 600 Mbit/s DL \ Kat. 13 150 Mbit/s (64 QAM) UL

 • WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO)

 • Övrigt GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC, ANT+

Prestanda

 • Operativsystem Android 9 Pie⁴

 • RAM 6 GB LPPDDR 4X

 • CPU Qualcomm® Snapdragon™ 835-mobilplattform, Åtta kärnor (4 x 2,36 GHz Kryo™ + 4 x 1,9 GHz Kryo™)

Minne

 • Internminne 128 GB1 USF 2.1

 • Moln Google Drive

Ljud

 • Högtalare En högtalare med smart förstärkare

 • Mikrofoner 3 x AOP

Skärm

 • Storlek och typ 5,5-tums QHD pOLED

 • Material Corning® Gorilla® Glass 5, 3D-glas

Kamera

 • Primära kameror 12 MP-vidvinkel (1,4 um, 2 PD, f1,7, bildvinkel 78,2") + 13 MP teleobjektiv (1,0 um, f2,6, bildvinkel 47,3"), dubbeltonsblixt

 • Framåtriktad kamera 5 MP, S.LSI 4E8, 1,4 um, skärmblixt

Anslutning

 • USB typ C

 • Sensorer Fingeravtryckssensor, ALS/PS, G-sensor, e-kompass, gyroskop, Hall-sensor, barometer

 • Bluetooth® 5.0, ANT+

batteri

 • Batteri integrerat 3260 mAh-batteri2

 • Qi trådlös laddning

Övrigt

 • IP67 damm- och vattentålig.

Avslutning specifikationer

Ingår i förpackningen

Variationer i erbjudandet kan förekomma, kontrollera lokal tillgänglighet. Alla specifikationer, funktioner och annan produktinformation som lämnas kan ändras utan föregående meddelande. Bilderna är endast i illustrationssyfte.

Google, Android och Android One är varumärken som tillhör Google LLC. Qualcomm, Snapdragon och Kryo är varumärken som tillhör Qualcomm Incorporated, registrerade i USA och i andra länder. Qualcomm Snapdragon är en produkt som tillhör Qualcomm Technologies, Inc. och/eller dess dotterbolag.

1Förinstallerat systemprogram och appar använder en betydande del av det interna minnesutrymmet.

2Batteriet har ett begränsat antal laddningscykler och batterikapaciteten minskar med tiden. Så småningom kan batteriet behöva bytas ut.

3Google Foto erbjuder gratis obegränsat, högkvalitativt lagringsutrymme för foton; Google-konto och internetuppkoppling krävs.

4Om den levereras med Android Oreo kan den uppgraderas till Android 9 Pie. Observera att det kan medföra extra förbrukning av mobildata