Shopping bag with items Shopping bag loading Google Account Warning Chevron right Chevron down Chevron up Arrow upward Checkmark-outline Location New release /Mail Offer Privacy tip Account External link Facebook Instagram YouTube Twitter Mastercard KlarnaGoogle Pay

Nokia phones and a cleaner planet

Overslaan en naar inhoud gaan
Ontvang 10% korting op je volgende bestelling* als je je aanmeldt voor nieuws over producten en kortingen. Nu aanmelden
Nokia X30 5G in the forest

Minder elektronisch afval voor een schonere planeet

Onze inzet voor de wereld

Nokia Phones zet zich in voor een gezondere planeet. Dat begint bij ons met het ontwerpen van duurzame telefoons die grondig zijn getest en die zijn gemaakt om langer mee te gaan. Op onze nieuwste smartphones uit de X-serie bieden we zelfs tot wel drie jaar garantie én garanderen we drie jaar lang software-updates en tot vier jaar beveiligingsupdates. Want hoe minder je van telefoon wisselt, hoe beter het is voor onze planeet.

Als iedereen in Europa zijn smartphone een jaar langer zou gebruiken, zouden we in 2030 de hoeveelheid koolstof van twee miljoen auto's¹ bespaard hebben.

Nokia X30 5G in the forest
Robust Nokia X30 5G in the sand

Een kleine verandering met grote gevolgen

We ontwerpen niet alleen duurzame telefoons die lang meegaan, maar dragen ook ons steentje bij aan de vermindering van elektronisch afval in de EU. Hoewel er nog steeds een USB-kabel wordt meegeleverd, hebben we de wandlader uit de verpakking van de Nokia X30 5G, Nokia G60 5G, Nokia XR20, Nokia X20 en Nokia X10 verwijderd.

In 2019 genereerden telefoonopladers zo'n 12.000 ton aan elektronisch afval, en dat alleen in de EU – dat is hetzelfde als 75 huizen bomvol stekkers en kabels².

Outside with Nokia X30 5G

Duurzaam gemaakt voor een lange levensduur

Wij geloven dat je het goede moet behouden. Daarom worden onze nieuwste telefoons niet alleen grondig getest, maar hebben ze ook een milieuvriendelijker ontwerp. Zoals de Nokia X30 5G en Nokia G60 5G, gemaakt met tot wel 60% gerecycled plastic en gerecycled aluminium.

Vind de juiste lader

Je kunt je telefoon opladen met de meegeleverde datakabel en een usb-stroomadapter. Kabels en stroomadapters van derden kunnen gebruikt worden, zolang deze voorzien zijn van usb 2.0. Ook nieuwe stroomadapters kunnen gebruikt worden als deze voldoen aan de regionale en internationale veiligheidsvoorschriften. Laden met adapters die niet aan deze voorschriften voldoen, kan tot schade of persoonlijk letsel leiden. De laadtijd varieert afhankelijk van de capaciteit van het toestel. De specificaties van de aanbevolen stroomadapter zijn als volgt:

A Nokia phone charger

Invoer

De lader moet worden gebruikt op een invoer van 100-240V~50/60Hz 0.5A

Uitvoer

De ideale spanning van een lader is 9,0V/2A

Type stekker

In Europa gebruik je een lader met een EU-stekker (1-CHEUQ302-095) In het VK gebruik je een lader met een VK-stekker (1-CHUKQ302-096).

Vastberaden een verschil te maken

We zijn meer vastberaden dan ooit om apparaten te ontwerpen die langer meegaan en beter zijn voor de planeet. Van samenwerkingsverbanden met milieuorganisaties tot onze inspanningen om elektronisch afval te verminderen: wij brengen mensen dichter bij elkaar zonder de aarde te belasten.

Meer informatie
Talking on Nokia X30 5G

Dit mag je niet missen. Meld je aan en wees de eerste die al het nieuws en aanbiedingen van Nokia ontvangt.

HMD Global Oy is de exclusieve licentiehouder van het merk Nokia voor telefoons en tablets. Nokia is een geregistreerd handelsmerk van Nokia Corporation. Android™, Google en andere merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. USB Type-C™ en USB-C™ zijn handelsmerken van USB Implementers Forum. Verschillen in aanbod zijn mogelijk. Controleer de lokale beschikbaarheid. Alle specificaties, kenmerken en overige productinformatie mogen zonder kennisgeving gewijzigd worden. Afbeeldingen dienen slechts ter illustratie.

¹Volgens onderzoek door het Europese milieubureau, “Coole producten gaan niet ten koste van de aarde”, 2018: https://mk0eeborgicuypctuf7e.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/09/Coolproducts-briefing.pdf

²Volgens onderzoek door de Europese Commissie, 'Impact beoordelingsonderzoek naar algemene laders van draagbare apparaten', 2019: https://www.politico.eu/wp-content/uploads/2020/02/CLEAN-Common-charger-impact-assessment-study_draft.pdf

Er zijn vergelijkende metingen gedaan met het volgende hulpmiddel: https://www.bluebulbprojects.com/MeasureOfThings/