‌‌

Jak przeprowadza się twardy reset w celu zupełnego przywrócenia pierwotnych ustawień fabrycznych?

Uwaga: twardy reset powoduje wymazanie całości danych, ustawień i materiałów znajdujących się w smartfonie, przywracając jednocześnie pierwotne ustawienia fabryczne. Przed wykonaniem tej czynności zaleca się zapisanie kopii zapasowej urządzenia. Informacje na temat zdalnego zapisywania kopii zapasowej znaleźć można tutaj.

Przed zresetowaniem urządzenia i usunięciem znajdujących się w nim danych należy dopilnować, aby telefon podłączony był do źródła zasilania. Ponadto zalecamy, aby podczas przeprowadzania twardego restetu bateria była przynajmniej w połowie naładowana.

Naciśnij jednocześnie klawisz zwiększania głośności i przycisk włączania, przytrzymując je przez około 30 sekund albo do momentu wyświetlenia menu głównego. Następnie wybierz w menu czynność, którą chcesz wykonać - w tym przypadku będzie to „Wymaż dane/reset do ustawień fabrycznych”.

Twardy reset można również wykonać, dotykając opcji Ustawienia > Kopia zapasowa i resetowanie > Przywracanie ustawień fabrycznych > Resetowanie urządzenia > Wymaż wszystko.